Składniki aktywne

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice & Potassium Sorbate & Citric Acid
CAS: 85507-69-3, 94349-62-9

Ekstrakt z Aloe Vera, zachowuje całkowitą aktywność enzymatyczną naturalnego Aloesu; wyprodukowane bez użycia pestycydów lub herbicydów.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Hyaluronic Acid
CAS: 9004-61-9

Kwas hialuronowy; Masa molekularna: <10,000 kDa

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Sodium Hyaluronate
CAS: 9067-32-7

Sól sodowa kwasu hialuronowego; Masa molekularna:
(HW) 1,800 – 2,200 kDa
(MW) 1,000 – 1,800 kDa
(LW) 400 – 1,000 kDa
(EXTRA LW) 100 – 400 kDa
(XS) <100 kDa
Sól sodowa kwasu hialuronowego 1% roztwór; Masa molekularna:
(MW) 1,000 – 1,800 kDa

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Bisabolol
CAS: 23089-26-1 / 245-423-3

Substancja aktywna, wykazuje szerokie spektrum działania kosmetycznego (wywołuje efekt kosmetyczny na skórę), działanie antyseptyczne, łagodzące, przeciwzapalne. Substancja stosowana w wielu produktach kosmetycznych. Otrzymywany przez destylację z drzewa candeia. Kompatybilny z większością surowców stosowanych w kosmetyce.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Piroctone Olamine
CAS: 68890-66-4/272-574-2

Efektywny składnik przeciwłupieżowy oraz konserwant.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Ubiquinone
CAS: 303-98-0 / 206-147-9

Koenzym Q10. Przeciwutleniacz. Koenzym Q10 (CoQ10) uczestniczy w wytwarzaniu ATP, który jest substancją energetyczną we wszystkich procesach organizmu.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Extensin
CAS: 73049-73-7

Amino acid peptide CL1% wersja płynna oraz CP wersja proszkowa. Kolagen roślinny, wegański – Glikoproteiny z Marchwi, ekstensyna. Aplikacja: sera i kremy do twarzy i ciała o bardzo skutecznym działaniu nawilżającym, przeciwstarzeniowym i regenerującym; regenerujące sera do włosów.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Biosaccharide gum-1
CAS: 194237-89-3

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Stellera chamaejasme Leaf/Stem Extract

Surowiec „All in One”. Przeciwstarzeniowy, właściwości gojące rany, przeciw hiperpigmentacji

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Yeast Ferment Extract

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Witaminy

INCI: Panthenol
CAS: 81-13-0

Dexpanthenol (D-Panthenol) to bardziej stabilna, alkoholowa forma kwasu pantotenowego (Witamina B5). D-Panthenol jest absorbowany przez skórę gdzie ulega transformacji w kwas pantotenowy. Przyspiesza gojenie, nawilża skórę.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Panthenol & Aqua & Citric Acid
CAS: 81-13-0 / 201-327-3

Dexpanthenol 75% (D-Panthenol 75%) to wodny roztwór pantenolu, stabilizowany kwasem cytrynowym (0,3%). Dexpanthenol (D-Panthenol) to bardziej stabilna, alkoholowa forma kwasu pantotenowego (Witamina B5). D-Panthenol jest absorbowany przez skórę gdzie ulega transformacji w kwas pantotenowy. Przyspiesza gojenie, nawilża skórę.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: DL-alpha Tocopheryl Acetate
CAS: 7695-91-2

Witamina E. Przeciwutleniacz. Octan tokoferylu to bardziej stabilna forma witaminy E (tokoferolu) w formie estru. Octan tokoferylu jest łatwo absorbowany przez skórę gdzie jest rozszczepiany do tokoferolu.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Niacinamide
CAS: 98-92-0/202-713-4

Niacynamid to amid kwasu nikotynowego (niacyny). Amid kwasu nikotynowego wchodzi w skład substancji zaangażowanych w procesy oksydoredukcyjne (NAD oraz NADP). W kosmetyce stosuje się witaminę B3 głównie w postaci niacynamidu, gdyż forma ta jest trwała, łatwo rozpuszczalna w wodzie, dobrze przyswajana i dobrze tolerowana przez skórę.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Vitamin A Palmitate
CAS: 79-81-2

Vitamin A Palmitate 1.0M (= 1 000 000 IU/g) jest przygotowany poprzez rozpuszczenie syntetycznego palmitynianu retinylu w oleju słonecznikowym z dodatkiem 2% DL-alpha tokoferolu jako przeciwutleniacza. Vitamin A Palmitate 1.7M (= 1 700 000 IU/g) to olejowy koncentrat przygotowany z syntetycznego palmitynianu retinylu z dodatkiem 2% DL-alpha tokoferolu jako przeciwutleniacza.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Aminokwasy

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Filtry UV

INCI: Benzophenone-3
CAS: 131-57-7/ 205-031-5

Szerokopasmowy filtr UV rozpuszczalny w olejach. Zaakceptowany I szeroko stosowany na świecie w produktach do ochrony przeciwsłonecznej skóry. Może także pomóc w zabezpieczaniu barwników przed blaknięciem oraz wspomóc stabilizację substancji zapachowych i aktywnych w procesach oksydacyjnych.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Benzophenone-4
CAS: 4065-45-6 / 223-772-2

Szerokopasmowy filtr UV rozpuszczalny w wodzie. I Zaakceptowany I szeroko stosowany na świecie w produktach do ochrony przeciwsłonecznej skóry. Może także pomóc w zabezpieczaniu barwników przed blaknięciem oraz wspomóc stabilizację substancji zapachowych i aktywnych w procesach oksydacyjnych.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Butyl Methoxydibenzoylmethane
CAS: 70356-09-1

Filtr UV-A rozpuszczalny w olejach. Absorbuje promieniowanie UV-A i zabezpiecza skórę przed starzeniem.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Diethylhexyl Butamido Triazone
CAS: 154702-15-5

Filtr UV-B rozpuszczalny w olejach. Ze względu na wysoką gęstość optyczną oraz doskonałą rozpuszczalność jest znacznie bardziej wydajny niż inne dostępne filtry UV.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Ethylhexyl Triazone
CAS: 88122-99-0 / 402-070-1

Filtr UV-B rozpuszczalny w olejach o wysokiej fotostabilności.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Homosalate
CAS: 118-56-9

Płynny filtr UV-B rozpuszczalny w olejach. Doskonałe właściwości rozpuszczające dla innych filtrów proszkowych jak Butyl Methoxydibenzoylmethane lub Ethylhexyl Triazone.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Octyl Methoxycinnamate
CAS: 5466-77-3 / 226-775-7

OMCX. Filtr UV-B rozpuszczalny w olejach. Jest to filtr płynny o doskonałych właściwościach rozpuszczających dla innych filtrów proszkowych.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Octocrylene
CAS: 6197-30-4 / 228-250-8

Filtr UV-B rozpuszczalny w olejach. Jest to filtr płynny o doskonałych właściwościach rozpuszczających dla innych filtrów proszkowych. Dzięki bardzo wysokiej fotostabilności stosowany jest jako fotostabilizatior dla np. BMDBM.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Octyl Salicylate
CAS: 118-60-5

Płynny filtr UV-B rozpuszczalny w olejach. Doskonałe właściwości rozpuszczające dla innych filtrów proszkowych jak Butyl Methoxydibenzoylmethane lub Ethylhexyl Triazone.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid
CAS: 27503-81-7

Filtr UV-B rozpuszczalny w wodzie. Poprzez połączenie PBSA z filtrami UV rozpuszczalnymi olejach jak OMCX lub Octocrylene można osiągnąć bardzo wysoki SPF.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine (and) Methyl methacrylate
CAS: 25777-71-3, 187393-00-6

Filtr UV
Wolny od niedogodności jakie sprawia BEMT’s
bardzo dobre odczucie aplikacyjne, PA ++++, wzmacnia efekt SPF.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Estry i emolienty

INCI: 1,3 Butylene Glycol
CAS: 107-88-0

Środek rozpuszczający, alternatywa dla glikolu propylenowego. Humektant.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Glycereth-18 (&) Glycereth-18 Ethylhexanoate
CAS: 827307-68-6, 31694-55-0

Ester i lekki emolient; właściwości:
przeciwdrobnoustrojowe o szerokim spektrum działania, redukuje odczucie lepkości i ciągnięcia, idealny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie, jak kwas salicylowy; bardzo dobry do produktów dla skóry wrażliwej; HLB 13-15

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Isododecane
CAS: 13475-82-6

Umiarkowanie lotny emolient, bez silikonu; właściwości: nie pozostawia pozostałości na skórze, zapewnia lekkie, nietłuste w dotyku odczucie, doskonała rozpuszczalność; Zastosowanie: kosmetyka pielęgnacyjna, antyperspiranty, kosmetyka kolorowa i produkty perfumowane.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Polyisobutene
CAS: 9003-27-4

Polimer. Właściwości: wysoce okluzyjny, zmniejsza TEWL, poprawia właściwości aplikacyjne; Zastosowanie: kosmetyka pielęgnacyjna, produkty pielęgnacyjne do ust, kosmetyka kolorowa.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

YT 311 – glicerynowy ester kalafonii
YT 342 – trójetyloglikolowy ester kalafonii
Dostępna jest też kalafonia
Aplikacja: plastry z woskiem do depilacji, wosk do podgrzewania
Kalafonia jest surowcem pochodzenia naturalnego, który ma niską odporność starzeniową – utlenia się. Dodatkowo krystalizuje. Proces estryfikacji podnosi znacząco stabilność termiczną jak i odporność na krystalizację surowca. Estry są na tyle bezpieczne, że typ YT311 stosuje się nawet w przemyśle spożywczym (gumy do żucia, napoje itp.).

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Konserwanty i środki chelatujące

INCI: Phenoxyethanol
CAS: 122-99-6

Popularna substancja konserwująca

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Disodium EDTA Dihydrate
CAS: 6831-92-6, 139-33-3

Wersenian dwusodowy, substancja chelatująca do ukałdów wodnych; właściwości: poprawia czystość mikrobiologiczną.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Pigmenty

Pigmenty do lakierów do paznokci, pomadek, pudrów i cieni.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Pigmenty do lakierów do paznokci, pomadek, pudrów i cieni.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Proszki

INCI: Silica, hydrogen dimethicone
CAS: 7631-86-9, 68037-59-2

Krzemionka modyfikowana, zamiennik surowca: Nylon-12

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Silica
CAS: 763-18-69

Niemodyfikowana krzemionka o bardzo silnych właściwościach absorbcyjnych (105 ml/100g). Aplikacja: Kosmetyki kolorowe i pielęgnacyjne

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Mica
CAS: 12001-26-2

 

Nazwa Rozmiar cząstki (µm) Właściwości
Sericite powder H60 13±2 Mika to jeden z najpopularniejszych wypełniaczy kosmetycznych. Występuje w wielu odmianach – od perłowej do niemal matowej.
Sericite powder HS8325 9±1
Sericite powder HS8306 (MATTE) 7±1
Sericite powder HS8310 6±1
Mica KMN-15 (MATTE) 6-8um
Bardzo drobna cząstka
Sericite KT-SS1250 MESH 1250
Sericite Mica SM2500 MESH 2500

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Magnesium Myristate
CAS: 4086-70-8

Modyfikator reologii. Aplikacja w kosmetykach kolorowych, personal care, skin care, sun care. Biały proszek, który nadaje matowe wykończenie, ma właściwości kryjące i lekko woskowy zapach. Stosowany jako suche lepiszcze. Poprawia przyczepność do skóry, zapewnia dobre rozprowadzenie produktu na skórze.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Magnesium Aluminum Silicate
CAS: 1327-43-1

Wysoce oczyszczone glinki smektytowe w postaci małych płatków, dla lepszej dyspersji. Spełniają wymagania USPXXIII/NFXVIII. Dostępne typy IA i IIA.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Boron Nitride
CAS: 10043-11-5

Biały proszek stosowany w kosmetykach kolorowych, w pudrach, korektorach, podkładach, cieniach i szminkach. Sugerowane stężenie w kosmetykach: Kredki do oczu do 5%, podkłady 3-7%, pudry 5-30%, cienie i róże 5-40%, szminki 2-5%. Nadaje jedwabistą konsystencję, pochłania sebum i matowi skórę oraz nadaje satynowe wykończenie. Można go używać w zastępstwie stearynianu lub mirystynianu magnezu. Pełni funkcję wypełniacza. Ułatwia aplikację kosmetyku, zwiększając jego poślizg, zwiększa przyczepność produktu do skóry i utrwala makijaż. Dzięki Azydkowi boru kosmetyki są trwalsze, a makijaż dłużej utrzymuje się na skórze.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Bentonite
CAS: 1302-78-9

Wysoce oczyszczony minerał spełniający wymagania USPXXIII/NFXVIII. Zagęstnik, modyfikator reologii, stabilizuje emulsję.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Talc
CAS: 14807-96-6

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Zinc Oxide, Triethoxycaprylylsilane
CAS: 1314-13-2, 2943-75-1

Biały proszek, który po aplikacji staje się transparentny. Filtr UV A
(chroni w zakresie długości fali 320-400nm). Aplikacja: wszystkie typy kosmetyków kolorowych.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

INCI: Titanium Dioxide
CAS: 13463-67-7

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Ekstrakty roślinne

W celu uzyskania aktualnej oferty prosimy o kontakt z naszymi przedstawicielami.

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Oleje i woski

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat

Osoba kontaktowa

Elżbieta Grabowska
Tel.: +48 42 659 06 56 wew. 34
Kom.: +48 533 953 259
Katarzyna Czajkowska-Sabat